COMMON GROUND

ActiviteitBosbios Augustus21aug20:3023:5020:30 - 23:50(GMT+02:00) COMMON GROUNDGEÏNTRODUCEERD DOOR: HELEN WEERES (STICHTING BODEMZICHT)

Info

Geïntroduceerd door: Helen Weeres (Stichting Bodemzicht)

Deze inspirerende en positieve documentaire, Common Ground, laat zien hoe belangrijk gezonde bodems zijn voor ons eten en welzijn. Met een frisse blik wordt getoond hoe regeneratieve landbouw niet alleen ons voedsel gezonder maakt, maar ook onze planeet beschermt en ons welzijn een boost geeft. Maar er is ook een keerzijde: vervuiling, historische ongelijkheden en de enorme invloed van geld en politiek op ons voedselsysteem.

In Common Ground worden regeneratieve boeren in de schijnwerpers gezet die oude, pre-koloniale technieken van inheemse en zwarte boeren nieuw leven inblazen. Deze methoden kunnen de bodem herstellen, het leven van mensen in Amerika verbeteren en een duurzame toekomst bouwen voor de generaties die na ons komen.

Van dezelfde makers als “Kiss the Ground” (te zien op Netflix), biedt deze leerzame film wederom inzicht van wetenschappers en betrokken beroemdheden. Ze laten zien hoe de gezondheid van de aarde een sleutelrol speelt in de strijd tegen klimaatverandering en voor het behoud van onze planeet. Common Ground belicht het verhaal vanuit verschillende invalshoeken en is een must-see voor iedereen die geeft om onze toekomst. Mis deze inspirerende documentaire niet!

De film zet de schijnwerpers op regeneratieve boeren die oude, pre-koloniale technieken van inheemse en zwarte boeren weer tot leven brengen. Deze methoden kunnen de bodem herstellen, het leven van mensen in Amerika verbeteren en een duurzame toekomst bouwen voor de generaties die na ons komen.

Tarieven

Wil je graag bij deze film zijn? Je bent meer dan welkom!

 

Een workshopkaartje kost €60,- per stuk.
Een filmkaartje kost 19,50 per stuk (exclusief 1,- ticket fee)
Een tuinmanshap kost 19,50 per stuk.
Een parkeerkaart kost €5 per stuk.

 

Tuinmanshap
Kom je vooraf gezellig dineren in de moestuin? Reserveer dan een ‘Tuinmanshap’ van restaurant Bij de Tuinman bij je kaartje. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht van onze chefs met groenten uit de moestuin! Haal je gerecht af en zoek een heerlijk plekje tussen de bietjes en de boontjes.

Trailer

 

Programma

Je bent welkom vanaf: 17:30 uur

Start voorprogramma: 20:45 uur

Start film: 21:00

Locatie: Op de heuvel. De Bosbios is aangegeven met wegwijzers en kaarslichten.

Met spreker: Helen Weeres (Stichting Bodemzicht)

Taal film: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

Over de organisatie

Helen Weeres van Stichting Bodemzicht opent de documentaire “Common Ground” met haar inzichten als transitieversneller en pionier in de regeneratieve beweging in Nederland. Bij Stichting Bodemzicht zijn ze elke dag bezig met het versnellen van de overgang naar een regeneratieve (agri)cultuur. Dit is meer dan een verandering, het is een complete vernieuwing die zich aanpast aan elke unieke situatie.

Hoe kun jij jezelf vernieuwen/regenereren? Hoe kun jij, in jouw eigen omgeving, bijdragen aan deze spannende overgang naar een regeneratieve samenleving? Laat je inspireren en ontdek hoe jij een verschil kunt maken!

Scroll naar boven