Frida

06aug21:3023:50UitverkochtFridaIntro - Hannah Cuppen21:30 - 23:50 EvenementFilm

Info

FRIDA

Met een persoonlijke start door Hannah Cuppen

Verenigde Staten – 2002
Met: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush

In deze Oscarwinnende film volg je Frida Kahlo in al haar kleuren en fasen van haar levendige, turbulente en soms tragische leven. Het verhaal is even kleurrijk en spannend als deze Mexicaanse kunstschilder en is alleen al de moeite waard om het decor van Mexico in de jaren 30/40: de bruisende natuur, de levendige muziek – met aanstekelijke Zuid-Amerikaanse levensliederen – en de bonte kostuums. Niet voor niets werd deze film overladen met de belangrijkste filmprijzen: dat kan alleen als alles klopt.

Je volgt Frida als jonge student, rennend door de straten en vrijend met een lover in de collegebanken. Een desastreus busongeluk verwoest naar lichaam en houdt haar maandenlang aan bed gekluisterd. Daar begint ze met een lange reeks van zelfportretten – werk vol met pijn die ze meedroeg in haar ziel. De film heeft steeds oog voor verschillende kanten en vertelt over de kwetsbare vrouw – huilend en schreeuwend om de affaires van haar man – als de vrouw die vol bravoure en bluf zingt en drinkt met een groep broeders in een café. In haar zelfbewustzijn en veelzijdigheid lijkt ze haar tijd ver vooruit: met haar mannenkleding, korte haren en liefde voor mannen én vrouwen.

‘I was happy in my way. I am love. I am pleasure, I am essence, I am an idiot, I am an alcoholic, I am tenacious. I am; simply I am …’

Trailer

Tarieven

 

€ 17,50 Film
€ 42,50 Film + Samen aan lange tafels-diner
€ 5,00 Parkeren 

 

Je kiest altijd één ticket. Kom je alleen naar de film, of blijf je ook eten?

 

Parkeren kun je alleen vooraf – online – reserveren
Meteen als je je filmticket boekt, dus dat is gemakkelijk. Maar alleen vooraf – ter plekke kan dit (echt) niet meer! 

Programma

 

Film

21:00 welkom bij de Villa
21:30 intro door Hannah Cuppen
22:00 start film 
24:00 einde film 

 

Voorafgaand aan de film ben je welkom bij de buitenbar in de tuin bij de Villa – er is geen pauze. 

 

Eet je gezellig mee?
19:00 – 21:00 uur bij restaurant Bij de Tuinman

 

Reserveer dan – online en vooraf – je Samen aan lange tafels-diner! Vanaf 18:30 uur ben je welkom in de moestuin om alvast een drankje te drinken en om 19:00 uur start het diner. Zoek een plek aan tafel – vergeet niet om je even voor te stellen aan je tafelgenoten 🙂 – en bedien elkaar uit de schalen die je met elkaar deelt. Het dessert is niet inbegrepen, maar als je zin hebt kun je iets lekkers bestellen bij de buitenbar in de tuin van de villa.

 

Workshop botanisch tekenen
10:00 – 17:00 uur bij de Veranda

 

Heb je zin om er een hele dag in het bos van te maken? Overdag kun je meedoen met een workshop botanisch tekenen met illustrator Medy Oberendorff op De Hoorneboeg! Ontdek je eigen creativiteit en kom alvast in de stemming voor de film!

 

WORKSHOP BOTANISCH TEKENEN >>

 

Gastspreker

Hannah Cuppen

 

Hannah Cuppen – therapeut, trainer en schrijver – ken je misschien van haar boeken Liefdesbang, Liefdeskunst en Liefdesroep. Als ervaringsdeskundige specialiseerde ze zich in verlatings- en bindingsangst. Met haar verhaal over de pijn diep in je ziel voelen – en de bron van kracht die het kan worden als je het aandurft om er echt contact mee te maken – neemt ze je vooraf alvast mee naar het turbulente leven van Frida Kahlo.

 

‘Als kind fantaseerde ik over hoe het zou zijn als alles van onszelf mocht bestaan, zonder angst voor oordeel of afwijzing. Wat een vrijheid zou dat geven! Ik voelde de grootsheid hiervan maar ook de angst hiervoor. Want je diepste angsten onder ogen zien is niet gemakkelijk. Mijn verlatingsangst liep als een rode draad door mijn leven en saboteerde al mijn liefdesrelaties, tot ik werkelijk bereid was het in de diepte aan te kijken. Dat bracht een keerpunt in mijn leven en sindsdien is er veel ten positieve veranderd.’

 

MEER OVER HANNAH CUPPEN >>