I AM THE RIVER, THE RIVER IS ME

ActiviteitUITVERKOCHT!19jul20:3023:5020:30 - 23:50(GMT+02:00) I AM THE RIVER, THE RIVER IS MEGEÏNTRODUCEERD DOOR: JESSICA DEN OUTER (STICHTING RECHTEN VAN DE NATUUR)

Info

Geïntroduceerd door: Jessica den Outer (Stichting Rechten van de Natuur)

Laat je inspireren door de documentaire ‘I am the river, the river is me’. Deze film vertelt het verhaal van de Whanganui-rivier in Nieuw-Zeeland, de eerste rivier ter wereld die rechtspersoonlijkheid kreeg. De Māori hebben meer dan 150 jaar gevochten voor deze titel.

Māori-stamleider Ned Tapa neemt een groep vrienden, activisten en familie mee op een indrukwekkende vijfdaagse kanotocht over de heilige Whanganui-rivier. Ze omarmen de geest van de rivier en zoeken naar manieren om de planeet te redden. Onder hen een kunstenaar, internationale filmploeg en een Australische First Nations Elder en zijn dochter die zich samen inzetten om de stervende rivier te redden. De rivier zorgt voor een spirituele verbinding onderling en versterkt het verlangen om de aarde te beschermen voor toekomstige generaties.

De Whanganui-rivier heeft een wereldwijde beweging van ‘rechten van de natuur’ teweeggebracht en is het iconische hoofdpersonage van de film. Bomvol prachtige meditatieve beelden van de adembenemende natuur. ‘Als je zit en luistert, zul je het land horen zingen,’ zegt Ned Tapa.

Wat betekent Rechten van de Natuur precies? Jessica den Outer, directeur van Stichting Rechten van de Natuur, neemt ons mee in dit bijzondere verhaal. Zij vertelt hoe men nu anders omgaat met de Whanganui-rivier en wat er gebeurt in Nederland voor Rechten voor Rivieren.

Tarieven

Wil je graag bij deze film zijn? Je bent meer dan welkom!

 

Filmkaartjes zijn €19,50 per stuk (exclusief €1,- ticket fee).
Parkeerkaarten zijn €5 per stuk.

 

Een hapje eten bij restaurant Bij de Tuinman
Wil je vooraf gezellig komen dineren? Reserveer dan jouw tafel via de website van restaurant Bij de Tuinman. Wees op tijd want de plekken zijn beperkt! www.bijdetuinman.nl

Trailer

Programma

Je bent welkom vanaf: 20:30 uur

Start voorprogramma: 21:30 uur

Start film: 21:45

Locatie: Bij de Villa. De Bosbios is aangegeven met wegwijzers en kaarslichten.

Met spreker: Jessica den Outer (directeur Stichting Rechten van de Natuur)

Taal film: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

Over de organisatie

Jessica den Outer is directeur van Stichting Rechten van de Natuur. De stichting werkt aan de erkenning en invoering van de Rechten van de Natuur. Dit betekent dat de waarde van de Aarde gerespecteerd en beschermd wordt. De erkenning van deze rechten gaat over een samenleving waarin mens en natuur in harmonie leven en samen één geheel vormen. De visie van Stichting Rechten van de Natuur is een toekomst waarin Nederland lokaal en nationaal voorop loopt in het erkennen en beschermen van de Rechten van de Natuur. De stichting ondersteunt, mobilseert en begeleidt de groeiende beweging van mensen in onze samenleving die pleit voor de verankering van deze rechten in wet- en regelgeving.

Scroll naar boven