LIKE FATHER, LIKE SON

ActiviteitBosbios Augustus31aug20:3023:5020:30 - 23:50(GMT+02:00) LIKE FATHER, LIKE SONGEÏNTRODUCEERD DOOR: ELS VAN STEIJN (DE FONTEIN)

Info

Geïntroduceerd door: Els van Steijn (de Fontein)

Like Father, Like Son’ vertelt het verhaal van vier ouders die geconfronteerd worden met een schokkende mededeling van het ziekenhuis: hun twee zonen blijken bij de geboorte te zijn verwisseld. Dit dramatische dilemma roept de vraag op wie hun echte zoon is en of ze de kinderen moeten ruilen. De film volgt twee Japanse gezinnen: de ene van een succesvolle zakenman, de andere van een eenvoudige elektronica handelaar. Beide families staan voor de beslissing of ze hun zoons willen terugruilen. Is de band van opvoeding sterker dan een biologische bloedband?

Het thema van nature versus nurture wordt op ontroerende wijze belicht en de betoverende regie van Hirokazu Kore-eda weeft thema’s zoals ouderschap, werk en familie op prachtige wijze door elkaar. ‘Like Father, Like Son’ is een emotioneel geladen, maar ook grappig drama dat de complexiteit van menselijke emoties op indrukwekkende wijze verkent.

Tarieven

Wil je graag bij deze film zijn? Je bent meer dan welkom!

 

Een workshopkaartje kost €60,- per stuk.
Een filmkaartje kost 19,50 per stuk (exclusief 1,- ticket fee)
Een tuinmanshap kost 19,50 per stuk.
Een parkeerkaart kost €5 per stuk.

 

Tuinmanshap
Kom je vooraf gezellig dineren in de moestuin? Reserveer dan een ‘Tuinmanshap’ van restaurant Bij de Tuinman bij je kaartje. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht van onze chefs met groenten uit de moestuin! Haal je gerecht af en zoek een heerlijk plekje tussen de bietjes en de boontjes.

Trailer

 

Programma

Je bent welkom vanaf: 17:30 uur

Start voorprogramma: 20:45 uur

Start film: 21:00

Locatie: Op de heuvel. De Bosbios is aangegeven met wegwijzers en kaarslichten.

Met spreker: Els van Steijn

Taal film: Japans

Ondertiteling: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

Over de organisatie

Tijdens de film Like Father, Like Son maak je kennis met een complexe gezinssituatie. Over dit fenomeen – de hardnekkige vervlechting van patronen in familiesystemen – kan Els van Steijn je heel veel vertellen. Misschien heb je haar boeken wel eens gezien of zelfs gelezen, zoals ‘De Fontein – vind je plek’?

 

Behalve dat ze schrijft over dit thema is Els van Steijn ook coach en doet ze familie- en organisatie-opstellingen. Het is haar missie om volgende generaties steeds minder te belasten met de patronen van de systemen waar ze uit voort komen. Voordat de film begint, vertelt ze je hier alvast iets meer over…

Meer informatie

Meer over Els van Steijn
Scroll naar boven