WORKSHOP: fermenteer je eigen groenten en maak je eigen kombucha
Info
Kom je ‘s avonds naar de Bosbios? Dan is deze middagworkshop een mooie aanvulling. Helemaal in lijn met het thema van de film! De workshop
Info
Kom je ‘s avonds naar de Bosbios? Dan is deze middagworkshop een mooie aanvulling. Helemaal in lijn met het thema van de film! De workshop duurt van 15.00 tot 17.30 uur. Daarna kun je gezellig blijven hangen voor een Tuinmanshap én natuurlijk de docu Common Ground.
Door: Margot Zylicz (FERM Fermentatie)
Hoe Fermentatie en regeneratieve landbouw samen jouw gezondheid kunnen verbeteren
Het is inmiddels een algemeen gegeven dat we in westerse landen door de jaren heen ver van de natuur af zijn komen te staan. Waar de mens vroeger in meer harmonie leefde met de natuur heeft de industrialisatie plaatsgemaakt voor een verschraalde bodem, klimaatverandering en vervuiling. Een dimensie die hierin doorgaans nog onbekend is, is dat de mens ook ver af is komen te staan van de wereld der microben.
Het resultaat daarvan is dat de westerse mens door het leven gaat met een sterk verarmd microbioom. Dit heeft directe invloed op onze gezondheid, welzijn en zelfs onze hersenen.
Regeneratieve landbouw draagt bij aan bodemherstel en tegelijkertijd, of beter gezegd daardoor, biedt het ook meer kansen voor de groei van gezonde bacteriën, gisten en schimmels; kort gezegd microben. Fermentatie biedt bij uitstek de mogelijkheid om als mens te profiteren van deze microben en de individuele darmflora zodoende weer te verrijken.
Je leert in deze workshop van Margot namens Ferm: hoe fermentatie er voor zorgt dat je je microbioom kunt verrijken, hoe en wat je kunt fermenteren, op welke manier je dit thuis veilig aan kunt pakken en waar je goed op dient te letten.
Na afloop ga je bepakt met nieuwe kennis én zelfgemaakte groente fermentaties en Kombucha, weer naar huis. De prijs is inclusief alle ingrediënten, benodigde culturen, de recepten en de benodigde potten en flessen.
Tarieven
Wil je graag bij deze middagworkshop zijn? Je bent meer dan welkom!
Een workshopkaartje kost €60,- per stuk.
Blijf je daarna gezellig hangen voor de Tuinmanshap en de film Common Ground?
Een filmkaartje kost 19,50 per stuk (exclusief 1,- ticket fee)
Een tuinmanshap kost 19,50 per stuk.
Een parkeerkaart kost €5 per stuk.
Tuinmanshap
Kom je vooraf gezellig dineren in de moestuin? Reserveer dan een ‘Tuinmanshap’ van restaurant Bij de Tuinman bij je kaartje. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht van onze chefs met groenten uit de moestuin! Haal je gerecht af en zoek een heerlijk plekje tussen de bietjes en de boontjes.
Koop tickets
Programma
Je bent welkom vanaf: 14:30 uur
De workshop start om: 15.00 uur
De workshop eindigt om: 17.30 uur
Locatie: De Veranda. Ons team wijst je de weg!
Door wie: Margot Zylicz
Taal workshop: Nederlands
Heb je daarna gereserveerd voor een Tuinmanshap? Vanaf half 6 ben je van harte welkom in de moestuin van Restaurant Bij de Tuinman. Alles is op maximaal 5 minuten loopafstand van elkaar. Zowel de workshop, het restaurant als locatie waar we de film vertonen.
Parkeren
We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.
Over de organisatie
Vanuit FERM deelt Margot met veel enthousiasme haar passie voor fermentatie door het delen van veel gestelde vragen & feiten over fermentatie, én het geven van fermentatieworkshops. De workshops zijn altijd plantbased en seizoensgebonden.
Margot’s wereldse zoektocht naar kleurrijke keukenculturen en verrassende smaken, kwam met grote regelmaat uit op een fermentatievat. Fermentatie, een conserveringstechniek die zij kende uit Polen, het land van haar vader, en waar ze steeds dieper aan verslingerd raakte. Het is een verslaving die onnoemelijk veel passie en creativiteit in haar naar boven brengt. Zowel de microbiologische achtergrond als de intrigerende smaakvariaties, vragen altijd om meer. Fermenteren voelt voor Margot als toveren met eten, wanneer gaandeweg het proces de kleur, geur, smaak en textuur verandert. Een transformatie van voedsel die oneindige mogelijkheden biedt die, juist nu er steeds meer plantaardig gegeten wordt, misschien wel welkomer is dan ooit!