MIDDAGWORKSHOP: fermenteer je eigen groenten en maak je eigen kombucha

ActiviteitBosbios Augustus21aug15:0017:3015:00 - 17:30(GMT+02:00) MIDDAGWORKSHOP: fermenteer je eigen groenten en maak je eigen kombuchaDOOR: MARGOT ZYLICZ (FERM FERMENTATIE)

Info

Kom je ‘s avonds naar de Bosbios? Dan is deze middagworkshop een mooie aanvulling. Helemaal in lijn met het thema van de film! De workshop duurt van 15.00 tot 17.30 uur. Daarna kun je gezellig blijven hangen voor een Tuinmanshap én natuurlijk de film: Common Ground.

Door: Margot Zylicz (FERM Fermentatie)

In deze workshop ga je zelf aan de slag met fermenteren. Margot van FERM Fermentatie legt je in detail uit wat fermentatie nou precies is en wat dit kan betekenen voor je gezondheid en smaak. Je leert een aantal basistechnieken en gaat er tijdens deze middag hands-on mee aan de slag.

Na afloop ga je naar huis met zelfgemaakte groentenfermenten die je volgens twee verschillende technieken hebt bereid en een gefermenteerde frisdrank zoals Kombucha.

De prijs is inclusief de benodigde potten en flessen.  

Tarieven

Wil je graag bij deze middagworkshop zijn? Je bent meer dan welkom!
Een workshopkaartje kost €60,- per stuk.

 

Blijf je daarna gezellig hangen voor de Tuinmanshap en de film Common Ground?
Een filmkaartje kost 19,50 per stuk (exclusief 1,- ticket fee)
Een tuinmanshap kost 19,50 per stuk.
Een parkeerkaart kost €5 per stuk.

 

Tuinmanshap
Kom je vooraf gezellig dineren in de moestuin? Reserveer dan een ‘Tuinmanshap’ van restaurant Bij de Tuinman bij je kaartje. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht van onze chefs met groenten uit de moestuin! Haal je gerecht af en zoek een heerlijk plekje tussen de bietjes en de boontjes.

Programma

Je bent welkom vanaf: 14:30 uur
De workshop start om: 15.00 uur
De workshop eindigt om: 17.30 uur
Locatie: De Veranda. Ons team wijst je de weg!
Door wie: Margot Zylicz
Taal workshop: Nederlands

 

Heb je daarna gereserveerd voor een Tuinmanshap? Vanaf half 6 ben je van harte welkom in de moestuin van Restaurant Bij de Tuinman. Alles is op maximaal 5 minuten loopafstand van elkaar. Zowel de workshop, het restaurant als locatie waar we de film vertonen.

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

Over de organisatie

Vanuit FERM deelt Margot met veel enthousiasme haar passie voor fermentatie door het delen van veel gestelde vragen & feiten over fermentatie, én het geven van fermentatieworkshops. De workshops zijn altijd plantbased en seizoensgebonden.

 

Margot’s wereldse zoektocht naar kleurrijke keukenculturen en verrassende smaken, kwam met grote regelmaat uit op een fermentatievat. Fermentatie, een conserveringstechniek die zij kende uit Polen, het land van haar vader, en waar ze steeds dieper aan verslingerd raakte. Het is een verslaving die onnoemelijk veel passie en creativiteit in haar naar boven brengt. Zowel de microbiologische achtergrond als de intrigerende smaakvariaties, vragen altijd om meer. Fermenteren voelt voor Margot als toveren met eten, wanneer gaandeweg het proces de kleur, geur, smaak en textuur verandert. Een transformatie van voedsel die oneindige mogelijkheden biedt die, juist nu er steeds meer plantaardig gegeten wordt, misschien wel welkomer is dan ooit!

Scroll naar boven