ONE LIFE

ActiviteitBosbios Augustus28aug20:3023:5020:30 - 23:50(GMT+02:00) ONE LIFEGEÏNTRODUCEERD DOOR: SCHOOL FOR MORAL AMBITION

Info

Geïntroduceerd door: Julia van Boven (The School for Moral Ambition)

One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton (Anthony Hopkins), een Britse beurshandelaar die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd vluchtelingenkinderen uit de handen van de Nazi’s wist te redden. 

De film neemt ons mee op een reis door tijd, waarbij we zowel de hoogbejaarde Winton in de jaren tachtig volgen, als de jonge Winton (gespeeld door Johnny Flynn) tijdens de oorlogsjaren. Door zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen bracht Winton, samen met zijn team, honderden Joodse kinderen per trein van Centraal-Europa naar het Verenigd Koninkrijk. Daar vonden zij een veilig nieuw thuis, ver weg van de dreiging van de Nazi’s. De film toont niet alleen de historische context en de gevaren van die tijd, maar ook de persoonlijke offers en de emotionele tol die deze levensreddende missie van Winton vroeg.

One Life is een ode aan een man die, gedreven door moed en medemenselijkheid, een verfilming dubbel en dwars verdient. Het is een tijdloze herinnering aan de kracht van één individu om het verschil te maken in het leven van velen.

Tarieven

Wil je graag bij deze film zijn? Je bent meer dan welkom!

 

Een workshopkaartje kost €60,- per stuk.
Een filmkaartje kost 19,50 per stuk (exclusief 1,- ticket fee)
Een tuinmanshap kost 19,50 per stuk.
Een parkeerkaart kost €5 per stuk.

 

Tuinmanshap
Kom je vooraf gezellig dineren in de moestuin? Reserveer dan een ‘Tuinmanshap’ van restaurant Bij de Tuinman bij je kaartje. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht van onze chefs met groenten uit de moestuin! Haal je gerecht af en zoek een heerlijk plekje tussen de bietjes en de boontjes.

Trailer

 

Programma

Je bent welkom vanaf: 17:30 uur

Start voorprogramma: 20:45 uur

Start film: 21:00

Locatie: Op de heuvel. De Bosbios is aangegeven met wegwijzers en kaarslichten.

Met spreker: Julia van Boven (School for Moral Ambition)

Taal film: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

Over de organisatie

The School for Moral Ambition (opgericht door onder andere Rutger Bregman) ontstond vanuit een verlangen om niet alleen over een betere wereld te praten, maar ook daadwerkelijk iets te doen. Een carrière omvat 10.000 werkdagen; de besteding hiervan is essentieel. Velen verspillen hun potentieel in betekenisloze banen. The School for Moral Ambition promoot morele ambitie, het nastreven van werk met positieve impact boven materiële beloningen, om grote wereldproblemen op te lossen. Deze beweging moedigt mensen aan hun talenten zinvol in te zetten, gesteund door oprichters die zelf de overstap maakten van winstgedreven naar impactvol werk.

Scroll naar boven