RADICAL

ActiviteitBosbios Augustus25aug20:3023:5020:30 - 23:50(GMT+02:00) RADICALGEÏNTRODUCEERD DOOR: CLAIRE BOONSTRA (STICHTING OPERATION EDUCATION)

Info

Geïntroduceerd door: Claire Boonstra (Stichting Operation Education)

In de door drugsbendes geteisterde straten van de grensstreken van Mexico, besluit basisschool leraar Sergio Juárez alles anders te doen. Hij ziet in zijn leerlingen niet alleen kinderen, maar toekomstmakers. Zijn onconventionele methodes wekken hun nieuwsgierigheid en potentieel tot leven. Zo worden in zijn klas omgekeerde tafels reddingsbootjes, en de leerlingen leren door middel van experimenten hoeveel mensen deze bootjes kunnen dragen zonder te zinken. Deze metafoor voor het dragen van elkaars lasten en samen sterker staan, wordt de basis voor een diepgaande transformatie.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien hoe één persoon met visie en vastberadenheid het verschil kan maken. Juárez’ radicaal andere aanpak brengt hoop en verandering in een gemeenschap die gevangen zit in geweld en corruptie. Zijn klas overstijgt verwachtingen, en hun succes bewijst dat goed onderwijs echt levens kan redden. Het is een herinnering dat zelfs in de donkerste tijden, een sprankje hoop het begin kan zijn van iets groots.

Tarieven

Wil je graag bij deze film zijn? Je bent meer dan welkom!

 

Een workshopkaartje kost €60,- per stuk.
Een filmkaartje kost 19,50 per stuk (exclusief 1,- ticket fee)
Een tuinmanshap kost 19,50 per stuk.
Een parkeerkaart kost €5 per stuk.

 

Tuinmanshap
Kom je vooraf gezellig dineren in de moestuin? Reserveer dan een ‘Tuinmanshap’ van restaurant Bij de Tuinman bij je kaartje. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht van onze chefs met groenten uit de moestuin! Haal je gerecht af en zoek een heerlijk plekje tussen de bietjes en de boontjes.

Trailer

 

Programma

Je bent welkom vanaf: 17:30 uur

Start voorprogramma: 20:45 uur

Start film: 21:00

Locatie: Op de heuvel. De Bosbios is aangegeven met wegwijzers en kaarslichten.

Met spreker: Claire Boonstra

Taal film: Spaans

Ondertiteling: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

Over de organisatie

Claire Boonstra van Stichting Operation Education (OE) zal de film Radical introduceren. Claire focust zich op veranderingen in het onderwijs en het transformeren van onderwijssystemen. Dit is niet alleen goed voor mensen, maar ook voor de samenleving en de planeet – oftewel voor al het leven. Samen met het ministerie, Cito, onderzoekers, leraren en nog veel meer werkt ze samen aan de fundamenten van een nieuw systeem.

 

Haar doel is dat kinderen en mensen hun potentieel volledig kunnen ontwikkelen. Dat zijn niet alleen mooie woorden, ze weet mensen op een krachtige wijze in beweging te brengen. Ervaar het deze avond!

Scroll naar boven