THE BIGGEST LITTLE FARM

ActiviteitUITVERKOCHT!25jul20:3023:5020:30 - 23:50(GMT+02:00) THE BIGGEST LITTLE FARMGEÏNTRODUCEERD DOOR: MATTHIJS WESTERWOUDT (WILDER LAND)

Info

Geïntroduceerd door: Matthijs Westerwoudt (Wilder Land)

In 2011 verruilen filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly het hectische stadsleven in Los Angeles voor een gewaagde droom: een dor stuk land in Californië transformeren tot een zelfregulerend ecosysteem. In deze hartverwarmende documentaire volg je hun inspirerende reis van hoop, doorzettingsvermogen en liefde voor de natuur.

Molly, een culinair recensent en chef-kok, heeft altijd gedroomd van een duurzame boerderij waar ze haar eigen producten kan verbouwen. Wanneer ze hun kleine appartement moeten verlaten, grijpen ze deze kans om hun droom waar te maken. Ze kopen een verwaarloosd stuk land en beginnen aan een avontuur dat hun leven voorgoed zal veranderen.

Gedurende zeven jaar leggen John en Molly vast hoe hun boerderij, tegen alle verwachtingen in, tot leven komt. John’s professionele achtergrond als natuurfilmer zorgt voor adembenemende beelden van de flora en fauna die hun boerderij heroveren. Maar de ware schoonheid van de film ligt in de filosofische ondertoon die je aan het denken zet over de relatie tussen mens en natuur.

“We had our plan. Nature had hers,” zegt John Chester treffend. Deze woorden vatten de essentie van hun reis samen: een balans vinden tussen menselijk streven en de onvoorspelbare kracht van de natuur. The Biggest Little Farm is meer dan een documentaire; het is een inspirerend verhaal over harmonie, duurzaamheid en de onmiskenbare pracht van het leven op aarde.

Tarieven

Wil je graag bij deze film zijn? Je bent meer dan welkom!

 

Filmkaartjes zijn €19,50 per stuk (exclusief €1,- ticket fee).
Parkeerkaarten zijn €5 per stuk.

 

Een hapje eten bij restaurant Bij de Tuinman
Wil je vooraf gezellig komen dineren? Reserveer dan jouw tafel via de website van restaurant Bij de Tuinman. Wees op tijd want de plekken zijn beperkt! www.bijdetuinman.nl

Trailer

 

Programma

Je bent welkom vanaf: 20:30 uur

Start voorprogramma: 21:30 uur

Start film: 21:45

Locatie: Bij de Villa. De Bosbios is aangegeven met wegwijzers en kaarslichten.

Met spreker: Matthijs Westerwoudt (Wilder Land)

Taal film: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer

 

Over de organisatie

Matthijs Westerwoudt is mede-oprichter van Wilder Land, samen met Daan van Diepen. Hun missie is om Nederland te transformeren naar een biodivers landschap door boeren te ondersteunen in regeneratieve landbouw. Wilder Land stimuleert biodiversiteit door het inzaaien van inheemse kruiden, wat leidt tot gezonde weilanden en akkers. Deze kruiden trekken essentiële insecten aan die zorgen voor natuurlijke bestuiving, cruciaal voor onze voedselvoorziening. Wilder Land zet zich in voor een landbouwsysteem dat niet alleen voedsel produceert, maar ook de natuur herstelt en behoudt. Laat je inspireren door het verhaal achter Wilder Land!

Meer informatie

Meer over Wilder Land
Scroll naar boven