The tree of life

23jul21:4523:50UitverkochtThe tree of lifeIntro - The School of Life21:45 - 23:50 EvenementFilm

Info

BOSBIOS FILM: THE TREE OF LIFE

Met een persoonlijke start door Jaap van der Spek, The School of Life Amsterdam

Verenigde Staten – 2011
Met: Brad Pitt, Sean Penn en Jessica Chastain

In het gezin waarin de elfjarige Jack en zijn 2 broers opgroeien – in Waco tijdens de 50-er jaren – probeert hun vader (Brad Pitt) hen klaar te stomen voor de harde wereld. Zijn strenge gezag drukt een zware stempel en staat in groot contrast met de vergevingsgezindheid en lieflijkheid van hun moeder (Jessica Chastain).

De film springt heen en weer in de tijd waarin de inmiddels volwassen Jack (Sean Penn) – met zijn verdwaalde ziel – zijn weg terug probeert te vinden aan de hand van zijn jeugdherinneringen. Behalve een vertelling van dit verhaal zit The Tree of Life vol verwijzingen naar religies, filosofische theorieën en natuurkundige verschijnselen. Steeds weer komen de vragen voorbij die de mensheid al eeuwenlang bezighouden: wie zijn wij? Wie of wat is God? Wat is de zin van het leven?

Alles in deze film lijkt te kloppen en de betoverende beelden en de melodramatische muziek werken zelfs zo goed samen dat het aanvoelt als een prachtig stuk poëzie. Niet voor niets ontving The Tree of Life een Gouden Palm en 3 Oscar-nominaties!

Trailer

Tarieven

 

€ 17,50 Film
€ 35,00 Film + Tuinmans-Daghap
€ 5,00 Parkeren 

 

Parkeren kun je alleen vooraf – online – reserveren
Meteen als je je filmticket boekt, dus dat is gemakkelijk. Maar alleen vooraf – ter plekke kan dit (echt) niet meer! 

Programma

 

Film

21:00 welkom op de heuvel
21:45 intro door Jaap van der Spek
22:15 start film 
00:45 einde film 

 

Tijdens de film en na afloop ben je welkom bij de buitenbar – er is geen pauze. 

 

Eet je gezellig mee?
18:00 – 21:00 uur in de moestuin

 

Reserveer – online en vooraf – je Tuinmans-Daghap! Tussen 18:00 en 21:00 uur kun je dan komen aanwaaien in de moestuin en zelfs kiezen uit verschillende gerechten. Drankjes en andere lekkere zaken kun je halen bij onze mobiele buitenbar en ook de ciderbar is open. Zoek een fijn plekje en kom alvast in de stemming voor de film!

 

Vooraf komen borrelen kan ook!
17:30 – 21:00 in de moestuin

 

Tussen de venkel, de bietjes en de geurige kruiden maken we fijne en sfeervolle zitplekjes… De Ciderbar van Elegast is open, haal een moestuin-cocktail, cappuccino of lekker taartje bij onze mobiele buitenbar en geniet van de boslucht! Reserveren is niet nodig.

Gastspreker

Jaap van der Spek – The School of Life Amsterdam

 

Jaap van der Spek – als politiek filosoof en docent verbonden aan de The School of Life in Amsterdam – werd gelovig opgevoed, maar is er tegenwoordig van overtuigd dat filosofie en literatuur ons veel waardevols kunnen leren over het leiden van een zinvol leven.

 

Het leven van deze filosoof bestaat echter uit meer dan vooral uit lezen, denken en doceren: hij brengt zijn kennis ook de wereld in als directeur van de internationale organisatie Young in Prison. Deze NGO voert in tal van landen creatieve en sportieve programma’s uit in jeugdgevangenissen, en (natuurlijk) speelt ook filosofie daarin steeds een rol… Al met al heel mooie vertrekpunten die je heel mooi mee kunnen nemen in het verhaal van vanavond!

 

’s Middags geeft Jaap van der Spek alvast een workshop over Zelfkennis. Ook op andere momenten kun je zinvolle retraites over levenskennis volgen bij The School of Life Amsterdam – meerdere keren per jaar zelfs tijdens meerdaagsen op De Hoorneboeg.

 

MEER OVER THE SCHOOL OF LIFE AMSTERDAM >>