Wasted! The Story of Food Waste

16sep20:00UitverkochtWasted! The Story of Food WasteIntro - Jess Latchford20:00 EvenementFilm

Info

Wasted! The Story of Food Waste

Met een inspirerende intro door Jess Latchford

Verenigde Staten, 2017
Regie: Anna Chai, Nari Kye
Geen Nederlandse ondertiteling

Een groot deel van het eten dat wordt geproduceerd, eindigt in de prullenbak – wereldwijd gooien we jaarlijks ruim 1,3 miljard ton aan voedsel weg. Zeker in het licht van het tekort in grote delen van de wereld en de milieucrisis is dit een bizarre werkelijkheid…

In de film Wasted! The Story of Food Waste opent chef-kok Bourdain je ogen en zie je internationale pioniers die het als hun roeping zien om deze verspilling tegen te gaan. De documentaire laat zien hoe voedselafval vernuftig verwerkt kan worden en alles tot de laatste kruimel gebruikt kan worden. Met creativiteit en progressieve ideeën kunnen allerlei restjes veranderen in ongelofelijke gerechten die niet alleen voedzaam zijn, maar ook heel helpend in het oplossen van allerlei onderliggende problemen. Leerzaam en hoopvol!

Trailer

Tarieven

 

€ 17,50 Film
€ 42,50 Film + Samen aan lange tafels-diner
€ 5,00 Parkeren 

 

Je kiest altijd één ticket. Kom je alleen naar de film, of blijf je ook eten?

 

Parkeren kun je alleen vooraf – online – reserveren
Meteen als je je filmticket boekt, dus dat is gemakkelijk. Maar alleen vooraf – ter plekke kan dit (echt) niet meer! 

Programma

 

Film

19:30 welkom bij de Villa
20:00 intro door Jess Latchford 
20:30 start film 
22:00 einde film 

 

Voorafgaand aan de film ben je welkom bij de buitenbar in de tuin bij de Villa – er is geen pauze. Bij deze film is geen Nederlandse ondertiteling.

 

Eet je gezellig mee?
18:30 – 19:30 uur bij restaurant Bij de Tuinman

 

Reserveer dan – online en vooraf – je Samen aan lange tafels-diner! Vanaf 18:00 uur ben je welkom in de moestuin om alvast een drankje te drinken en om 18:30 uur start het diner. Zoek een plek aan tafel – vergeet niet om je even voor te stellen aan je tafelgenoten 🙂 – en bedien elkaar uit de schalen die je met elkaar deelt. Het dessert is niet inbegrepen, maar als je zin hebt kun je iets lekkers bestellen bij de buitenbar in de tuin van de villa.

Gastspreker

Jess Latchford

 

Jess Latchford geeft met haar organisatie Waste Knot een nieuwe draai aan de wisselwerking tussen boeren en de koks in de keuken. Via het Waste Knot systeem laten boeren weten wat er binnenkort te oogsten valt en kunnen koks aangeven wat ze daarvan graag willen gebruiken. Zo wordt het merendeel van de oogst ook echt gebruikt en niet alleen wat zoal gangbaar is: koks worden bijvoorbeeld ook uitgedaagd om zoveel mogelijk van de oogst te verwerken. Waarom zou je de bladeren een bloemkool bijvoorbeeld niet verwerken? Alles wat toch over is, vindt zijn weg naar goede doelen. Boeren verdienen zo een eerlijke prijs en de horeca wordt een stuk duurzamer!

 

MEER OVER WASTE KNOT >>