MIDDAGWORKSHOP: DE NATUUR ALS BUUR, EEN FILOSOFISCHE VERKENNING

ActiviteitBosbios Augustus21aug15:0017:3015:00 - 17:30(GMT+02:00) MIDDAGWORKSHOP: DE NATUUR ALS BUUR, EEN FILOSOFISCHE VERKENNINGDOOR: HELEN WEERES (STICHTING BODEMZICHT)

Info

Kom je ‘s avonds naar de Bosbios? Dan is deze middagworkshop een mooie aanvulling. Helemaal in lijn met het thema van de film! De workshop duurt van 15.00 tot 17.30 uur. Daarna kun je gezellig blijven hangen voor een Tuinmanshap én natuurlijk de film: Common Ground.

Door: Helen Weeres (Stichting Bodemzicht)

In deze workshop ontdek je jouw eigen natuurlijke leefomgeving en onderzoek je jouw relatie met de levende wezens die daar wonen. Van insecten en vogels tot bodemleven en de miljoenen microben die jouw onzichtbare buren zijn. Met wie deel jij je dagelijkse leven en hoe ervaren zij jouw aanwezigheid?

Helen helpt je om de ‘menselijke taal’ los te laten en een diepere verbinding te voelen met de natuur om je heen. Door de natuur op een poëtische manier te benaderen, word je uitgedaagd om je intuïtie te omarmen. We verkennen vragen zoals: heeft je relatie met de natuur meer aandacht nodig, of juist minder fysieke aanwezigheid om de natuur tot rust te laten komen? En kunnen we nieuwe woorden vinden voor de leefomgeving om ons heen?

Deze filosofische workshop laat je meer thuis voelen op de plek waar je woont en meer verbonden voelen met het geheel. Ook krijg je praktische tips om deze verkenning voort te zetten.

Tarieven

Wil je graag bij deze middagworkshop zijn? Je bent meer dan welkom!
Een workshopkaartje kost €60,- per stuk.

 

Blijf je daarna gezellig hangen voor de Tuinmanshap en de film Common Ground?
Een filmkaartje kost 19,50 per stuk (exclusief 1,- ticket fee)
Een tuinmanshap kost 19,50 per stuk.
Een parkeerkaart kost €5 per stuk.

 

Tuinmanshap
Kom je vooraf gezellig dineren in de moestuin? Reserveer dan een ‘Tuinmanshap’ van restaurant Bij de Tuinman bij je kaartje. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht van onze chefs met groenten uit de moestuin! Haal je gerecht af en zoek een heerlijk plekje tussen de bietjes en de boontjes.

Programma

Je bent welkom vanaf: 14:30 uur
De workshop start om: 15.00 uur
De workshop eindigt om: 17.30 uur
Locatie: Clubhuis (begane grond Villa). Ons team wijst je de weg!
Door wie: Helen Weeres
Taal workshop: Nederlands

 

Heb je daarna gereserveerd voor een Tuinmanshap? Vanaf half 6 ben je van harte welkom in de moestuin van Restaurant Bij de Tuinman. Alles is op maximaal 5 minuten loopafstand van elkaar. Zowel de workshop, het restaurant als locatie waar we de film vertonen.

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

Over de organisatie

Helen Weeres heeft een achtergrond in poëzie, Literary & Cultural Analysis en Gender & Sexuality Studies en werkt in de (onderzoekende) kunsten samen met regeneratieve boeren, wetenschappers en andere kunstenaars. Met diens poëzie wil Helen antropocentrisme de wereld uit schrijven.

 

Stichting Bodemzicht verspreidt en versnelt het regeneratieve ‘denken en doen’ in Nederland en Europa. Dit doet de stichting door regeneratieve boeren op te leiden, maar ook door kennis en inzichten te delen via rondleidingen, cursussen, open dagen, residenties, lezingen, onderzoeken en in communicatie. Samen met vele partners werkt Stichting Bodemzicht aan de vraag “Hoe bouwen we een regeneratieve samenleving

Scroll naar boven