MIDDAGWORKSHOP: OP ZOEK NAAR EEN NIEUW ONDERWIJSSYSTEEM

ActiviteitBosbios Augustus25aug15:0017:3015:00 - 17:30(GMT+02:00) MIDDAGWORKSHOP: OP ZOEK NAAR EEN NIEUW ONDERWIJSSYSTEEMDOOR: CLAIRE BOONSTRA (STICHTING OPERATION EDUCATION)

Info

Kom je ‘s avonds naar de Bosbios? Dan is deze middagworkshop een mooie aanvulling. Helemaal in lijn met het thema van de film! De workshop duurt van 15.00 tot 17.30 uur. Daarna kun je gezellig blijven hangen voor een Tuinmanshap én natuurlijk de film: Radical.

Door: Claire Boonstra (Operation Education)

We vinden het als samenleving heel normaal dat je op school, in een schoolgebouw, achter een veilig hek, in een klaslokaal, in een apart vak, aan de hand van een lesmethode leert over de wereld daarbuiten. En als je de toets (die alleen goed/fout of multiple choice antwoorden kent) beter maakt dan anderen, ben jij ‘hoger’ en zij ‘lager’.

Is dit alles echt logisch? Is dit wat het leven vraagt? Is dit de manier om mensen tot volle bloei te laten komen, om het als samenleving fijn met elkaar te hebben en waarin we leren hoe al het leven kan floreren?

Weten we nog wel waarom we de dingen doen zoals we ze doen in onderwijs? Wat zouden we graag willen voor onze kinderen en de toekomstige generaties – als ouders, als werkgevers, als leiders, als medebewoners van deze planeet?

In deze sessie exploreren we aan de hand van allerlei Onderwijsvragen wat daadwerkelijk de bedoeling van onderwijs is en hoe het ook anders kan!

Tarieven

Wil je graag bij deze middagworkshop zijn? Je bent meer dan welkom!
Een workshopkaartje kost €60,- per stuk.

 

Blijf je daarna gezellig hangen voor de Tuinmanshap en de film Radical?
Een filmkaartje kost 19,50 per stuk (exclusief 1,- ticket fee)
Een tuinmanshap kost 19,50 per stuk.
Een parkeerkaart kost €5 per stuk.

 

Tuinmanshap
Kom je vooraf gezellig dineren in de moestuin? Reserveer dan een ‘Tuinmanshap’ van restaurant Bij de Tuinman bij je kaartje. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht van onze chefs met groenten uit de moestuin! Haal je gerecht af en zoek een heerlijk plekje tussen de bietjes en de boontjes.

Programma

Je bent welkom vanaf: 14:30 uur
De workshop start om: 15.00 uur
De workshop eindigt om: 17.30 uur
Locatie: Laten we je bij aankomst weten. Ons team wijst je de weg!
Door wie: Claire Boonstra
Taal workshop: Nederlands

 

Heb je daarna gereserveerd voor een Tuinmanshap? Vanaf half 6 ben je van harte welkom in de moestuin van Restaurant Bij de Tuinman. Alles is op maximaal 5 minuten loopafstand van elkaar. Zowel de workshop, het restaurant als locatie waar we de film vertonen.

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

Over de organisatie

Stichting Operation Education (OE) bouwt aan een ‘force for good’ van pioniers die de transformatie in educatie willen dragen en voorleven. Een transformatie naar educatie die goed is voor mensen, de samenleving en de planeet – oftewel voor al het leven. Daarin biedt OE opleidingen, teamsessies en individuele trajecten voor leiders in educatie en hun teams – en werkt ze met stelselpartijen (bewindslieden, ministerie, inspectie, Cito, CvTE, onderzoekers, leraren, schoolleiders en bestuurders) samen aan de fundamenten van een nieuw systeem.

Scroll naar boven