MIDDAGWORKSHOP: WANNEER LAAT JE HET EEN KIND SYSTEMISCH GOED GAAN?

ActiviteitBosbios Augustus31aug14:0017:3014:00 - 17:30(GMT+02:00) MIDDAGWORKSHOP: WANNEER LAAT JE HET EEN KIND SYSTEMISCH GOED GAAN?DOOR: SARA VAN DE VENNE (DE FONTEIN)

Info

Kom je ‘s avonds naar de Bosbios? Dan is deze middagworkshop een mooie aanvulling. Helemaal in lijn met het thema van de film! De workshop duurt van 14.00 tot 17.30 uur. Daarna kun je gezellig blijven hangen voor een Tuinmanshap én natuurlijk de film: Like Father, Like Son.

Door: Sara van de Venne (De Fontein)

Hardnekkige patronen in je leven zijn vaak terug te voeren op je familiesysteem: de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. De kunst is om op je eigen plek te staan en de ander zijn plek te gunnen. Zo creëer je verbinding met jezelf en met de ander. Sta jij stevig op jouw eigen unieke plek?

Tijdens deze workshop maak je kennis met de metafoor voor jouw familiesysteem: de fontein van Els van Steijn. De metafoor van de fontein maakt het mogelijk eenvoudig uit te leggen hoe je deze systemische wetmatigheden voor je kunt laten werken, om daarmee op volle kracht in het leven te komen staan. Wil jij meer grip hebben op je leven en de vraagstukken waar je mee worstelt? Vanuit verbinding met jezelf en je omgeving? Tijdens deze workshop zet je een eerste stap. Je krijgt inzichten en handvatten hoe jij het jezelf goed kan laten gaan in je leven in relatie tot je kind(eren).

Het team van De Fontein verzorgt deze middag 3 workshops. In elke workshop staat een ander thema centraal. Kies de workshop die jou het meest aanspreekt.

Tarieven

Wil je graag bij deze middagworkshop zijn? Je bent meer dan welkom!
Een workshopkaartje kost €60,- per stuk.

 

Blijf je daarna gezellig hangen voor de Tuinmanshap en de film Like Father, Like Son?
Een filmkaartje kost 19,50 per stuk (exclusief 1,- ticket fee)
Een tuinmanshap kost 19,50 per stuk.
Een parkeerkaart kost €5 per stuk.

 

Tuinmanshap
Kom je vooraf gezellig dineren in de moestuin? Reserveer dan een ‘Tuinmanshap’ van restaurant Bij de Tuinman bij je kaartje. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht van onze chefs met groenten uit de moestuin! Haal je gerecht af en zoek een heerlijk plekje tussen de bietjes en de boontjes.

Programma

Je bent welkom vanaf: 13:30 uur
De workshop start om: 14.00 uur
De workshop eindigt om: 17.30 uur
Locatie: Laten we je bij aankomst weten. Ons team wijst je de weg!
Door wie: Sara van de Venne
Taal workshop: Nederlands

 

Heb je daarna gereserveerd voor een Tuinmanshap? Vanaf half 6 ben je van harte welkom in de moestuin van Restaurant Bij de Tuinman. Alles is op maximaal 5 minuten loopafstand van elkaar. Zowel de workshop, het restaurant als locatie waar we de film vertonen.

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

Over de organisatie

Sara (1982) is de derde dochter in een gezin van vier en heeft samen met haar man drie kinderen. In haar streven de beste moeder, vrouw, werknemer en vriendin te zijn, verdwenen een aantal jaar geleden steeds meer belangrijke waarden voor Sara, zoals kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Ze gooide het roer om, volgde de opleiding tot gecertificeerd slaapcoach en startte haar (kinder-slaap)coachingspraktijk. Vanuit haar onvermoeibare nieuwsgierigheid, haar passie om te leren en de ambitie om haar potentieel volledig te benutten, volgde ze diverse scholingen. Een coachtraject bij Els veranderde Sara’s kijk op álles. Ze was geboeid door De Fontein en geraakt door de reflectie op haar eigen plek daarin. Daarom volgde zij de opleiding Familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW). Zo kreeg Sara inzicht in hoe je met een systemische aanpak en het werken met opstellingen tot de kern komt. Hoe de plek die je inneemt in de fontein en het hierin opstijgen jezelf belemmert én volgende generaties belast. En hoe je op de eigen plek komt te staan. Sara doorziet snel belemmerende patronen, weet de vinger op de zere plek te leggen en merkt haarfijn op waar de beweging zit die nodig is om op de juiste plek in de fontein te gaan staan. Cliënten omschrijven haar als een warme, prettige persoonlijkheid, waarbij je je snel op je gemak voelt en écht stappen durft te zetten. Ze kan goed luisteren, stelt de juiste vragen en houdt haar cliënten op de juiste momenten een spiegel voor. Als Sara niet werkt, geniet ze van sporten, reizen en sociale activiteiten.

Scroll naar boven