Opstellingen De Fontein

17jun15:4516:45Opstellingen De FonteinSara van de Venne

Info

Workshop Familieopstelling

Met Sara van de Venne van Team De Fontein

Let op: deze workshop duurt 15 minuten langer dan de andere workshops (je pauze zal daardoor iets korter zijn)

Een familieopstelling is een uiterst effectieve methode om inzicht te krijgen in het krachtenveld van jouw familie. Tijdens een opstelling worden onzichtbare en mogelijk belemmerende patronen zichtbaar gemaakt en daarmee voor jou beter hanteerbaar.

Een familie is een systeem waarin iedereen zijn eigen plek heeft en waarbij iedereen onlosmakelijk met de ander is verbonden. Bij familieopstellingen ervaar je hoe het is om op jouw plek te staan in je familiesysteem en wat het effect is als dat niet het geval is. Als je goed op je eigen plek staat in jouw familiesysteem, blijk je met veel meer gemak je weg te vinden in je dagelijkse leven.

Tijdens de workshops zoomen we in op de kracht van systemisch werk, familieopstellingen en de metafoor van De Fontein. Daarnaast zul je als deelnemer de unieke ervaring beleven van de kracht van een familieopstelling in de praktijk.

Gastspreker

In haar streven de beste moeder, vrouw, werknemer en vriendin te zijn, verdwenen een aantal jaar geleden steeds meer belangrijke waarden voor Sara, zoals kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Ze gooide het roer om, volgde de opleiding tot gecertificeerd slaapcoach en startte haar (kinder-slaap)coachingspraktijk.

 

Een coachtraject bij Els veranderde Sara’s kijk op álles. Ze was geboeid door De Fontein en geraakt door de reflectie op haar eigen plek daarin. Daarom volgde zij de opleiding Familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW). Zo kreeg Sara inzicht in hoe je met een systemische aanpak en het werken met opstellingen tot de kern komt. Hoe de plek die je inneemt in de fontein en het hierin opstijgen jezelf belemmert én volgende generaties belast. En hoe je op de eigen plek komt te staan.

 

Sara doorziet snel belemmerende patronen, weet de vinger op de zere plek te leggen en merkt haarfijn op waar de beweging zit die nodig is om op de juiste plek in de fontein te gaan staan. Cliënten omschrijven haar als een warme, prettige persoonlijkheid, waarbij je je snel op je gemak voelt en écht stappen durft te zetten. Ze kan goed luisteren, stelt de juiste vragen en houdt haar cliënten op de juiste momenten een spiegel voor.